Your cart item 0
Total : 0,00 KM
Your Cart is currently empty!
Product update

Komarnici

Komarnici su mehanička zaštita od insekata, najčešće komaraca. Danas se najčešće primjenjuju rolo komarnici integrisani u kutiji roletne.

BOSFOR Komarnici

Proljeće, ljeto i početak jeseni mnogima predstavljaju najljepši dio godine. No, uživanje u lijepim danima često kvare komarci, muhe i ostali dosadni insekti koji ulaze u vaše domove.

Ipak, rješenje postoji! Mreže protiv insekata (komarnici) su osmišljeni upravo kako biste im stali na kraj. S našim komarnicima možete ostavljati otvorene prozore ili vrata koliko god želite, a oni garantiraju da ništa osim svježeg zraka neće proći kroz njih.

Komarnici kao idealno rješenje za zaštitu od insekata

Komarnici predstavljaju jednostavno i funkcionalno rješenje za učinkovito sprječavanje ulaska komaraca i ostalih insekata u prostorije. Prikladni su i za stambene i za poslovne prostore, gdje god postoji potreba za zaštitom od insekata uz nesmetan prolazak zraka kroz otvorene prozore ili vrata.

FIKSNI komarnik

Fiksni komarnici nude potpunu zaštitu od komaraca za prozore gdje nije potrebno imati prolaz. Ugrađeni su direktno na prozorski okvir i možete ih po želji skinuti i staviti nazad. To je posebno pogodno za potrebe čišćenja ili ako ih želite skinuti kada vam nisu potrebni.Okvir komarnika izrađen je od visokokvalitetnog ekstrudiranog aluminijuma. To garantuje dug životni vijek, otporan je na koroziju i ne krivi se. Plastificirano bojenje s debeloslojnim nanosom boje u odabranoj boji iz RAL palete garantuje da nije potrebno komarnike više bojiti. Izbor prave boje može dodatno uljepšati Vaš dom.

Prednosti fiksnih komarnika:

 • visokokvalitetni aluminijumski dijelovi
 • ugradnja na prozorski okvir
 • ne treba održavanje

UTAPAJUĆI komarnik

Utapajući komarnik sa montažom na Vašu otvore bez bušenja stolarije!

Komarnik je izrađen od aluminijskih profila koji ne hrđa i mrežice od staklenih vlakana. Ovo čini komarnik otpornim na sve vremenske utjecaje i pruža dugotrajnu zaštitu.

Ovi komarnici se mogu po želji skinuti i staviti nazad, što čišćenje čini puno jednostavnijim i praktičnijim.

HARMO/PLISE komarnik

Naša topla preporuka za stambeni ili radni prostor u kome boravite su PLISE KOMARNICI. Plise komarnici su najnoviji sistem samostojnih komarnika i namjenjeni su za zaštitu od insekata za prolaze na balkon ili terasu. Riječ je, u stvari, o kliznim komarnicima sa plisiranom mrežom koja se širi i skuplja, poput harmonike. Njihovi osnovni dijelovi su aluminijumsko kućište i vođica sa fiberglas mrežicom.

Plisirana mreža je vrlo izdržljiva, tako da svakodnevnom upotrebom ne može da bude oštećena. Korisno je znati da je to jedina plisirana mreža koja postoji na tržištu a da se njene ivice ne lome od sunca i ne razlažu se od vlage, a takođe ni udari vjetra joj ne mogu ništa. Pored toga, mrežicu karakteriše izuzetno visok stepen propustljivosti svjetla i vazduha, na UV zrake je trajno otporna kao i na koroziju, nezapaljiva je i ne blijedi od sunca.

Sada ćemo se malo pozabaviti SISTEMOM plise komarnika. Da bismo vam to bolje dočarali, reći ćemo da ovakvi komarnici funkcionišu kao i harmonika vrata, dakle – mreža se skuplja na jednu stranu. Kada želite da zatvorite ili otvorite plise komarnik, samo povučete ručicu u stranu.

Izrađuju se tačno po mjeri i garantuju vam maksimalnu zaštitu od komaraca. Upravljanje plise komarnika je slično unutarnjim plise zavjesama samo što je horizontalno. Mrežica komarnika se složi u paket i otvara se kao harmonika. 

Otvaranje i zatvaranje je moguće sa vanjske i unutrašnje strane. Plise komarnik se može ugraditi na sve vrste vrata i za njih nije potrebno puno prostora. Okvir komarnika je izrađen od visokokvalitetnog aluminija. To naravno garantuje dug životni vijek ovog proizvoda te je otporan na koroziju i ne krivi se. Mrežica komarnika se lako čisti vodom.

Prednosti plise komarnika: 

 • visokokvalitetni aluminijski dijelovi
 • mogućnost bojanja u sve boje iz RAL ljestvice
 • jednostavan sistem otvaranja i zatvaranja
 • mrežica iz varene tkanine
 • ne treba održavanje

ROLO komarnik

Rolo komarnik, zbog svojih karakteristika i mogućnosti ugradnje na različite tipove stolarije, predstavlja često upotrebljavan i vrlo trajan sustav za zaštitu od insekata. Oni predstavljaju odlično rješenje ukoliko želite fleksibilnost te trebate imati pristup nečemu s vanjske strane prozora, primjerice cvijeću.

Također, moguće ga je ugraditi i na vrata stoga je to idealno rješenje tamo gdje je potrebno često izlaziti ili ih svakodnevno koristiti. Sa našim komarnicima imaćete udobnost u svom domu i neće Vam smetati komarnici, muhe i ostale bube. Nudimo Vam rješenje koje Vam garantuje 100% zaštitu.

Dizanje i spuštanje iznimno je jednostavno, pri čemu se mreža vertikalno pomiče po vodilicama i navija se na cijev, montiranu u aluminijskom ormariću.

Vodilice i ormarići napravljeni su od visokokvalitetnoga ekstrudiranog aluminija kojeg je moguće bojiti prema velikom broju boja iz RAL palete, te na taj način možete sa rolo komarnikom dodatno uljepšati svoj dom. Mrežica komarnika je izrađena od posebnih staklenih vlakana koje garantuju stabilnost, optimalnu napetost i otpornost na vremenske prilike.
 
Ugradnja je također jednostavna i zahtijeva vrlo malo prostora, a mogu se ugrađivati prilikom ugradnje novoga PVC prozora ili naknadno na prozore i vrata.
 
Prednosti rolo komarnika:
 • sastavni dijelovi od visokokvalitetnog aluminijuma
 • različite mogućnosti otvaranja
 • ne treba održavanje

Komarnik na šarke

Balkonska vrata često otvaramo i zatvaramo te se često koriste za prolaze van i unutra. Zato im je potrebna učikovita i stalna zaštita od prolaza insekata u prostoriju, a u isto vrijeme pružaju jednostavno upravljanje sa unutrašnje i vanjske strane.

KLIZNI komarnik

Klizni komarnici idealna su zaštita od insekata za veće staklene površine, poput vrata na balkonima i terasama te panoramskih staklenih stijena. To su posebna po mjeri izrađena klizna vrata većih dimenzija, vrlo jednostavna za upravljanje - komarnik se kliže po vodilicama kada ga gurnete u stranu. Otvaranje i zatvaranje je moguće s unutarnje i vanjske strane.

Osim što predstavljaju funkcionalno rješenje u borbi protiv dosadnih nametnika, klizni komarnici jako su i praktični jer zauzimaju vrlo malo prostora.

Sastavljeni su od aluminijskog profila, mreže i aluminijskih vodilica po kojima se vodoravno pomiče.

Gdje nas možete pronaći

Živinice Grad

Magistralni put (Maline bb) 
75200 Živinice
Bosna i Hercegovina

Kontakt telefon

+387 63 813 470

E-mail adresa

Sarajevo

Safeta Zajke (Rajlovac)
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Kontakt telefon

+387 62 840 020

E-mail adresa

Mostar

Bišće polje bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Kontakt telefon

+387 63 813 478

E-mail adresa

Gdje nas možete pronaći

Zivinice
Magistralni put (Maline bb) 
75200 Živinice, Bosna i Hercegovina
+387 63 813 470
zivinice@bosfor.ba

Sarajevo
Safeta Zajke (Rajlovac)
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
+387 62 840 020
sarajevo@bosfor.ba

Mostar

Bišće polje bb
88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
+387 63 813 478
mostar@bosfor.ba

Veleprodaja
Magistralni put (Maline bb) 
75200 Živinice, Bosna i Hercegovina
+387 60 34 62 604
veleprodaja@bosfor.ba
logo.jpg
© 2021 | BOSFOR Stil d.o.o.
Sva prava pridržana.

Designed by: