KUTIJA 45º
alu-roletne-45.jpg
PODFASADNA KUTIJA
alu-roletne-podfasadna.jpg
NADFASADNA KUTIJA
alu-roletne-nadfasadna.jpg
KUTIJA RONDO
alu-roletne-rondo.jpg

Zašto izabrati BOSFOR ALU roletne?

Zaštita od sunca i UV zraka

Ovisno o visini sunca, roletnama možete regulisati svijetlost u prostoriji, ali možete i zaštiti namještaj od izbjeljivanja UV zrakama.

Zaštita od buke

Roletne su dobar zvučni izolator tako da noću možete opušteno spavati. Nivo buke može se smanjiti i do 10 decibela.

Grijanje zimi - hlađenje ljeti

Roletne su odličan izolator. Kada je vani hladno, toplina ostaje u kući, a kada je vruće, toplina ne ulazi unutra Vašeg doma.

Daljinsko upravljanje

Motori su za standardnu osmougaonu oklagiju 40, obrtnog momenta 12 Nm, 17 rpm sa 2 m kabla, projektovani za težinu roletne do 22 kg.
Osim sto štite prozore od razbijanja, prljavštine i ostalih vanjskih uticaja, pružaju i mogućnost potpunog zatamnjenja prostora i osiguravanja privatnosti. Predstavljaju najkvalitetniju zaštitu od svjetlosti a istovremeno imaju i funkciju toplotne i zvučne izolacije.

Svi djelovi su od čistog aluminijuma a unutrašnjost je ispunjena pjenom koja osigurava izolaciju. Pored toga, služe i za zaštitu same stolarije od atmosferskih uticaja. Način podizanja i spuštanja može se vršiti ručno ili putem daljinskog upravljača.

Vanjske ALU roletne proizvodimo u nekoliko varijanti kutija. Sve vanjske roletne koje proizvodimo od aluminija, odlikuju se svojom kvalitetom, dugim vijekom ispravnog funkcionisanja uz malu potrebu održavanja. 

Pored klasičnog načina za otvaranje i zarvaranje roletni u ponudi imamo i takozvanu Kurblu za roletne koja je odličan sistem za podizanje roletna umjesto gurtne kada je težina roletne veća ili kod rolo vrata.

Takođe, u kombinaciji sa komarnicima, roletne štite Vaš dom od insekata.

Aluminijumske roletne efikasno:

  • štite od prekomjerne buke
  • štite od neželjenih pogleda
  • štite od hladnoće
  • štite od sunca
  • štite od provale!
Možete ih naći u više boja koje odgovaraju svačijem ukusu.

Foto galerija